2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Kaip apsaugoti namus nuo vagių?

Iš visų nusikaltimų dažniausiai pasitaikanti yra vagystė ar apiplėšimas. Jei apvagiami namai galite prarasti ne tik savo paslėptas santaupas, asmens dokumentus, kreditines korteles, tačiau taip pat ir visus vertingus namuose esančius daiktus, kai kuriais atvejais net ir baldus, drabužius bei kitus buities daiktus. Dėl tokių stambių vagysčių stipriai nukenčia piniginė, ir net jei vagys yra išaiškinami, tai kainuoja tikrai labai daug nervų. Tačiau Jūs patys galite užkirsti kelią šiam nusikaltimui. Kaip? Jums tereikia apsaugoti savo namus nuo „nepageidaujamų svečių“.

Šiandien siūlomos įvairiausios namų apsaugos priemonės – kai kurie siūlo diegti apsaugines sistemas: jei įsibrovus vagiui Jūsų nėra namuose įsijungia signalizacija, apie tai esate informuojamas trumpąja sms žinute, o tokį patį pranešimą gauna ir saugos tarnyba sauganti Jūsų būstą. Ar tai efektyvu? Apsaugos tarnybos į įvykio vietą geriausiu atveju atvyks per 10 min. Per šį laiką vagis jau bus spėjęs pasišalinti ir vargu ar pavyks jį sulaikyti.

Taigi, tai kas modernu ne visuomet yra ir efektyvu. Vienintelis kelias – neleisti vagims patekti į pastato vidų. Tik tokiu būdu būsite užtikrinti, jog nenukentės Jūsų turtas.

Čia pasitarnauti gali apsauginės žaliuzės – jos užtikrina pastato apsaugą, o kartu ir nėra tokios brangios kaip įvairios apsauginės sistemos. Apsauginės žaliuzės tinka tiek langams, tiek durims ar net garažo vartams ir yra montuojamos pastato išorėje. Žinotina, jog dažniausiai apsauginės žaliuzės yra gaminamos iš plieno arba aliuminio.

http://zaliuzeskaune.lt/apsaugines-zaliuzes-langines

Apsauginių žaliuzių apačioje siekiant montuojamas papildomas blokados mechanizmas, kuris neleidžia žaliuzių jėga pakelti aukštyn, taigi, įsilaužti į vidų tampa nepaprastai sunku. Vagys paprastai bijo sugaišti daug laiko šioms žaliuzėms išlaužti, kas dar labiau padidina pastato saugumą.

1 komentaras:

  1. Apsauginės žaliuzės tikrai puikus apsisaugojimo būdas nuo vagių, taip pat puiki namų apsauga yra ir grotos.

    AtsakytiPanaikinti