2010 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

Užuolaidų mados

Nors kuriant namų interjerą, vis dažniau pasirenkamas modernus stilius, vis dėlto interjere dominuojančiais išlieka ir kai kurie tradiciniai elementai, kaip pavyzdžiui užuolaidos. Šis langų puošybos elementas visuomet buvo svarbus tiek estetiniu, tiek funkciniu požiūriu.

Kiekvienas užuolaidas renkasi pagal savo skonį. Tačiau tikrai įdomu yra pasižiūrėti, kokios yra užuolaidų mados ir kaip jos keičiasi. Daugiau informacijos.

Daugiausiai dėmesio yra skiriama užuolaidų spalvai. Pažvelgus į šiandieninę tendenciją pastebėsime, jog vyraujančios yra žemės (natūralios) spalvos, tokios kaip žalsva, mėlyna, rusva bei gelsva. Tokios natūralios ir švelnios spalvos namams suteikia žymiai daugiau jaukumo, nei ryškių ir rėkiančių spalvų užuolaidos. Žinoma, užuolaidos visuomet turi būti derinamos prie namų interjero – jei interjere dominuoja ryškios spalvos, tuomet švelnių atspalvių užuolaidos gali atrodyti iš tiesų prastai.

Renkantis užuolaidas reikėtų dėmesį skirti ne vien jų spalvai, tačiau taip pat ir audiniui. Audiniai turi būti praktiški ir lengvai valomi (ypač tuomet, jei renkatės užuolaidas vonios kambariui ar virtuvei).

Užuolaidų spalvos, raštai ir audiniai taip pat priklauso ir nuo patalpos, kurioje užuolaidos kabės – miegamajam kambariui paprastai tinka visai kitokios užuolaidos nei svetainei ar virtuvei.

Naudingų patarimų apie užuolaidas visuomet galite išgirsti užsukę į užuolaidų saloną. Čia Jums ne tik bus aprodyti įvairūs užuolaidų pavyzdžiai, užuolaidų salonuose dirbantys specialistai patars kokius audinius rinktis geriausia, kokios yra šiandieninės užuolaidų mados ar kokia priežiūra reikalinga šiam subtiliam langų puošybos elementui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą