2010 m. rugpjūčio 11 d., trečiadienis

Langų puošybos elementai – paskirtis ir funkcionalumas

Spalva ir medžiaga – tai mažiausi rūpesčiai renkantis langų dekoravimo elementus. Tiek spalvos, tiek medžiagos atžvilgiu žmonės paprastai jau turi savo įsivaizdavimą, todėl išsirinkti nėra sunku. Tačiau sudėtingiau yra su konkrečiu langų puošybos elementu, ypač pastebėjus, jog jų pasiūla yra tikrai milžiniška. Taigi, kaip išsirinkti langų dekoro elementus?

Pirmiausiai reikėtų apgalvoti, kokioje patalpoje šie elementai bus, kokia bus jų paskirtis ir ar norite gražiai atrodančio, ar funkcionalaus langų puošybos elemento. Taigi, pirmiausiai turite apgalvoti jų paskirtį.

Populiariausiu pasirinkimu šiandien išlieka užuolaidos. Jos atrodo prabangiai ir solidžiai, todėl puošia daugelio namų langus. Į madą prieš porą metų atėjo ir „roletai“ (ritininės žaliuzės). Šis langų puošybos elementas itin tinka minimalistiniame moderniame namų interjere, tačiau, deja, nėra toks funkcionalus kaip žaliuzės.

Kalbant apie funkcionalumą reikėtų paminėti, jog žaliuzės iš tiesų yra pats funkcionaliausias langų puošybos elementas. Žaliuzių pagalba galima labai lengvai reguliuoti į patalpą patenkančios šviesos kiekį. Tačiau žaliuzės nėra toks populiarus pasirinkimas. Daugelis įsivaizduoja, jog žaliuzės labiau tinka biurams, tačiau tikrai ne namams. Nereikėtų pamiršti, jog žaliuzių yra įvairiausių rūšių – vertikalios, horizontalios, plastikinės, medinės ar tekstilinės.

Taip, vertikalios tekstilinės ir horizontalios plastikinės žaliuzės iš tiesų labiausiai tinka biuro interjerui. Tačiau medinių žaliuzių namuose pakeisti negalėtų niekas – medis namams suteikia šilumos ir jaukumo, todėl tokios žaliuzės namuose atrodo tikrai skoningai. Daugiau.

Kokius langų dekoravimo elementus rinktis, nuspręsti tenka Jums patiems. Tačiau rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į jų paskirtį ir, žinoma, funkcionalumą. Tuomet liksite patenkinti savo sprendimu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą