2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Langų puošybos elementų pritaikymas skirtingiems interjero stiliams

Langų puošybos elementai labai svarbi namų interjero dalis. Jų dėka galima sukurti įspūdingus interjero sprendimus – optimaliai padidinti ar sumažinti patalpą, pridėti patalpai žaismingumo arba solidumo. Norint pasiekti geriausių rezultatų langų dekoravimo elementus reikėtų rinktis ne vien pagal spalvą, tačiau taip pat ir pagal medžiagą bei daugelį kitų įvairių kriterijų. Vis dėlto – tas pats langų puošybos elementas ne visuomet tiks skirtingo stiliaus interjere.

Klasikiniame namų interjere langams puošti dažniausiai yra pasirenkamos užuolaidos. Jos patalpai suteikia daugiau jaukumo bei solidumo. Žinoma, pasirinkus įdomesnes užuolaidų spalvas bei medžiagas, jas galima puikiai pritaikyti ir moderniame, ir minimalistiniame interjere.

Vis dėlto šiuolaikinės interjero madų tendencijos atspindi vis labiau augantį minimalistinio interjero poreikį. Būtent todėl minimalistiniame interjere dažniausiai pasirenkamos žaliuzės arba „roletai“.

„Roletai“ – vienas pigiausių langų puošybos elementų. Iš dalies tai ir lemia vis augantį jų populiarumą. Žinoma, tai kad jie pigūs, dar nereiškia, jog jie nėra kokybiški. Svarbiausias „roletų“ privalumas yra tai, kad jie reikalauja mažiausiai priežiūros – kitaip nei užuolaidų, jų nereikia skalbti, nuo jų nereikia valyti dulkių (ko reikalauja žaliuzių priežiūra).

Žaliuzės dažniausiai pasirenkamos dėl savo funkcionalumo – jų pagalba galima itin lengvai reguliuoti šviesos, patenkančios į patalpą, kiekį. Žaliuzės dažniausiai pasirenkamos biurams. Vis dėlto jos ne ką prasčiau atrodo ir moderniame namų interjere.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą