2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Apsauginių žaliuzių funkcijos ir privalumai

Apsauginės žaliuzės, kaip ir kiti panašūs langų elementai, gali būti pakankamai įvairios. Paprastos apsauginės žaliuzės dažniausiai tinka tiek langams, tiek durims ar garažo vartams. Šios žaliuzės paprastai yra gaminamos iš aliuminio bei plieno.

Kokias funkcijas atlieka apsauginės žaliuzės? Visų pirma – šis langų puošybos elementas apsaugo namus nuo pašalinių žvilgsnių – nuleidus jas, patalpa užsidaro aklinai, todėl niekas negalės stebėti, kas vyksta namo viduje. Žaliuzės taip pat sulaiko šilumą – jei namuose yra dideli terasiniai langai, žiemą kambaryje neišvengiamai bus šalta – visa šiluma per langus išeis lauk, tuo tarpu apsauginės žaliuzės padeda sulaikyti šilumą.

Daugeliui apsauginės žaliuzės vien dėl pavadinimo asocijuojasi su namų apsauga nuo vagių. Taip, apsauginės žaliuzės iš tiesų atbaido ilgapirščius, vien dėlto, jog jie bijo sugaišti per daug laiko jas lauždami.

http://zaliuzeskaune.lt/apsaugines-zaliuzes-langines

Tačiau šios žaliuzės, kaip ir daugelis kitų priemonių (signalizacija ir t.t.) negarantuoja visiško saugumo. Kuo name daugiau apsauginių priemonių – tuo mažiau ilgapirščiai nori kišti ten nagus. Tad apsauginės žaliuzės turėtų būti ne vieninteliu, tačiau vienu iš saugos būdų namuose.

Yra keli skirtingi šių žaliuzių valdymo būdai – rankinis ir automatinis. Žinoma, automatinis yra patrauklesnis patogumo atžvilgiu, tačiau pasirinkus tokį žaliuzių valdymo būdą, žaliuzių kaina gali gerokai šoktelti. Jei namuose nėra daug langų, ant kurių ruošiatės montuoti apsaugines žaliuzes – rankinis žaliuzių valdymo būdas tikrai neturėtų tapti problema.

1 komentaras:

  1. Norėjau, kad sulaikytų šilumą, apsaugotų namus nuo pašalinių žvilgsnių todėl ir aš pasirinkau apsaugines žaliuzes.

    AtsakytiPanaikinti