2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Roletai – populiariausias langų puošybos elementas

Kaip ir visose srityse, taip ir langų puošyboje vyrauja tam tikros mados, kurios laikui bėgant po truputį keičiasi. Nuo užuolaidų vis daugiau žmonių perėjo prie žaliuzių, o vėliau - ir prie taip vadinamų “roletų” (ritininių žaliuzių).

Roletai Vilniuje, o vėliau ir kituose Lietuvos miestuose tikrai netruko išpopuliarėti – šiandien pažvelgus į daugybės namų langus pastebėsime, jog juos puošia būtent šis langų dekoravimo elementas. Kas lemia tokį jų populiarumą?

Daugelis žmonių paprasčiausiai ieško naujų interjero sprendimų – užuolaidos daugeliui jau yra atsibodęs ir pasenęs sprendimas, tad ieškoma alternatyvių langų puošybos elementų. „Roletai“ atrodo žymiai patraukliau negu paprastos žaliuzės, nors ir nusileidžia joms savo funkcionalumu. Jie suteikia namams žymiai daugiau jaukumo bei žaismingumo ir puikiai tinka moderniame minimalistiniame interjere.

Pagrindinis privalumas yra tai, kad šių langų puošybos elementų montavimui nereikia daug vietos. O juos susukus iki galo – šių ritininių žaliuzių beveik išvis nesimato. Kitas privalumas – „roletai“ nereikalauja jokios ypatingos priežiūros – jų nereikia nei skalbti, nei valyti nuo jų susirinkusių dulkių.

Roletai Vilniuje (kaip ir kiti langų puošybos elementai) parduodami tiek paprastuose prekybos centruose, tiek specializuotose parduotuvės. Prekybos centre jų kaina gali būti ir mažesnė. Tačiau specializuotoje parduotuvėje yra žymiai lengviau išsirinkti sau reikiamus „roletus“, kadangi čia jų pasiūla yra gerokai didesnė.

Nuoroda.

Langų puošybos elementų pritaikymas skirtingiems interjero stiliams

Langų puošybos elementai labai svarbi namų interjero dalis. Jų dėka galima sukurti įspūdingus interjero sprendimus – optimaliai padidinti ar sumažinti patalpą, pridėti patalpai žaismingumo arba solidumo. Norint pasiekti geriausių rezultatų langų dekoravimo elementus reikėtų rinktis ne vien pagal spalvą, tačiau taip pat ir pagal medžiagą bei daugelį kitų įvairių kriterijų. Vis dėlto – tas pats langų puošybos elementas ne visuomet tiks skirtingo stiliaus interjere.

Klasikiniame namų interjere langams puošti dažniausiai yra pasirenkamos užuolaidos. Jos patalpai suteikia daugiau jaukumo bei solidumo. Žinoma, pasirinkus įdomesnes užuolaidų spalvas bei medžiagas, jas galima puikiai pritaikyti ir moderniame, ir minimalistiniame interjere.

Vis dėlto šiuolaikinės interjero madų tendencijos atspindi vis labiau augantį minimalistinio interjero poreikį. Būtent todėl minimalistiniame interjere dažniausiai pasirenkamos žaliuzės arba „roletai“.

„Roletai“ – vienas pigiausių langų puošybos elementų. Iš dalies tai ir lemia vis augantį jų populiarumą. Žinoma, tai kad jie pigūs, dar nereiškia, jog jie nėra kokybiški. Svarbiausias „roletų“ privalumas yra tai, kad jie reikalauja mažiausiai priežiūros – kitaip nei užuolaidų, jų nereikia skalbti, nuo jų nereikia valyti dulkių (ko reikalauja žaliuzių priežiūra).

Žaliuzės dažniausiai pasirenkamos dėl savo funkcionalumo – jų pagalba galima itin lengvai reguliuoti šviesos, patenkančios į patalpą, kiekį. Žaliuzės dažniausiai pasirenkamos biurams. Vis dėlto jos ne ką prasčiau atrodo ir moderniame namų interjere.

2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Apsauginių žaliuzių funkcijos ir privalumai

Apsauginės žaliuzės, kaip ir kiti panašūs langų elementai, gali būti pakankamai įvairios. Paprastos apsauginės žaliuzės dažniausiai tinka tiek langams, tiek durims ar garažo vartams. Šios žaliuzės paprastai yra gaminamos iš aliuminio bei plieno.

Kokias funkcijas atlieka apsauginės žaliuzės? Visų pirma – šis langų puošybos elementas apsaugo namus nuo pašalinių žvilgsnių – nuleidus jas, patalpa užsidaro aklinai, todėl niekas negalės stebėti, kas vyksta namo viduje. Žaliuzės taip pat sulaiko šilumą – jei namuose yra dideli terasiniai langai, žiemą kambaryje neišvengiamai bus šalta – visa šiluma per langus išeis lauk, tuo tarpu apsauginės žaliuzės padeda sulaikyti šilumą.

Daugeliui apsauginės žaliuzės vien dėl pavadinimo asocijuojasi su namų apsauga nuo vagių. Taip, apsauginės žaliuzės iš tiesų atbaido ilgapirščius, vien dėlto, jog jie bijo sugaišti per daug laiko jas lauždami.

http://zaliuzeskaune.lt/apsaugines-zaliuzes-langines

Tačiau šios žaliuzės, kaip ir daugelis kitų priemonių (signalizacija ir t.t.) negarantuoja visiško saugumo. Kuo name daugiau apsauginių priemonių – tuo mažiau ilgapirščiai nori kišti ten nagus. Tad apsauginės žaliuzės turėtų būti ne vieninteliu, tačiau vienu iš saugos būdų namuose.

Yra keli skirtingi šių žaliuzių valdymo būdai – rankinis ir automatinis. Žinoma, automatinis yra patrauklesnis patogumo atžvilgiu, tačiau pasirinkus tokį žaliuzių valdymo būdą, žaliuzių kaina gali gerokai šoktelti. Jei namuose nėra daug langų, ant kurių ruošiatės montuoti apsaugines žaliuzes – rankinis žaliuzių valdymo būdas tikrai neturėtų tapti problema.

2010 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

Užuolaidų mados

Nors kuriant namų interjerą, vis dažniau pasirenkamas modernus stilius, vis dėlto interjere dominuojančiais išlieka ir kai kurie tradiciniai elementai, kaip pavyzdžiui užuolaidos. Šis langų puošybos elementas visuomet buvo svarbus tiek estetiniu, tiek funkciniu požiūriu.

Kiekvienas užuolaidas renkasi pagal savo skonį. Tačiau tikrai įdomu yra pasižiūrėti, kokios yra užuolaidų mados ir kaip jos keičiasi. Daugiau informacijos.

Daugiausiai dėmesio yra skiriama užuolaidų spalvai. Pažvelgus į šiandieninę tendenciją pastebėsime, jog vyraujančios yra žemės (natūralios) spalvos, tokios kaip žalsva, mėlyna, rusva bei gelsva. Tokios natūralios ir švelnios spalvos namams suteikia žymiai daugiau jaukumo, nei ryškių ir rėkiančių spalvų užuolaidos. Žinoma, užuolaidos visuomet turi būti derinamos prie namų interjero – jei interjere dominuoja ryškios spalvos, tuomet švelnių atspalvių užuolaidos gali atrodyti iš tiesų prastai.

Renkantis užuolaidas reikėtų dėmesį skirti ne vien jų spalvai, tačiau taip pat ir audiniui. Audiniai turi būti praktiški ir lengvai valomi (ypač tuomet, jei renkatės užuolaidas vonios kambariui ar virtuvei).

Užuolaidų spalvos, raštai ir audiniai taip pat priklauso ir nuo patalpos, kurioje užuolaidos kabės – miegamajam kambariui paprastai tinka visai kitokios užuolaidos nei svetainei ar virtuvei.

Naudingų patarimų apie užuolaidas visuomet galite išgirsti užsukę į užuolaidų saloną. Čia Jums ne tik bus aprodyti įvairūs užuolaidų pavyzdžiai, užuolaidų salonuose dirbantys specialistai patars kokius audinius rinktis geriausia, kokios yra šiandieninės užuolaidų mados ar kokia priežiūra reikalinga šiam subtiliam langų puošybos elementui.

2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

UAB „Česnakėlis“ pristatė savo naują internetinę svetainę

UAB „Česnakėlis“ – vieni iš žaliuzių, roletų bei kitų langų puošybos elementų lyderių Lietuvoje – š.m. rugpjūčio 17 d. pristatė savo naują internetinę svetainę. „Oficialiai mūsų įmonė veikia Kaune, tačiau dirbame visoje Lietuvoje. Pastebėjome, jog mūsų produktais domisi labai daug vilniečių, tad atsižvelgę į atsiradusį poreikį, nusprendėme naują tinklapį orientuoti būtent į juos“ – teigė įmonės vadovas Mantas Jančauskas.

Naujoje „Česnakėlis“ internetinėje svetainėje bus galima rasti visą informaciją apie roletus, čia bus skelbiamos akcijos susijusios būtent su šiais langų puošybos elementais. „Roletai – šiandien yra populiariausia prekė, tad nusprendėme daugiau dėmesio skirti būtent jiems. Norime didinti savo darbo kokybę, siekiame profesionalumo, tad klientams stengiamės pateikti kuo aktualesnę informaciją“.


http://zaliuzeskaune.lt

2010 m. rugpjūčio 11 d., trečiadienis

Langų puošybos elementai – paskirtis ir funkcionalumas

Spalva ir medžiaga – tai mažiausi rūpesčiai renkantis langų dekoravimo elementus. Tiek spalvos, tiek medžiagos atžvilgiu žmonės paprastai jau turi savo įsivaizdavimą, todėl išsirinkti nėra sunku. Tačiau sudėtingiau yra su konkrečiu langų puošybos elementu, ypač pastebėjus, jog jų pasiūla yra tikrai milžiniška. Taigi, kaip išsirinkti langų dekoro elementus?

Pirmiausiai reikėtų apgalvoti, kokioje patalpoje šie elementai bus, kokia bus jų paskirtis ir ar norite gražiai atrodančio, ar funkcionalaus langų puošybos elemento. Taigi, pirmiausiai turite apgalvoti jų paskirtį.

Populiariausiu pasirinkimu šiandien išlieka užuolaidos. Jos atrodo prabangiai ir solidžiai, todėl puošia daugelio namų langus. Į madą prieš porą metų atėjo ir „roletai“ (ritininės žaliuzės). Šis langų puošybos elementas itin tinka minimalistiniame moderniame namų interjere, tačiau, deja, nėra toks funkcionalus kaip žaliuzės.

Kalbant apie funkcionalumą reikėtų paminėti, jog žaliuzės iš tiesų yra pats funkcionaliausias langų puošybos elementas. Žaliuzių pagalba galima labai lengvai reguliuoti į patalpą patenkančios šviesos kiekį. Tačiau žaliuzės nėra toks populiarus pasirinkimas. Daugelis įsivaizduoja, jog žaliuzės labiau tinka biurams, tačiau tikrai ne namams. Nereikėtų pamiršti, jog žaliuzių yra įvairiausių rūšių – vertikalios, horizontalios, plastikinės, medinės ar tekstilinės.

Taip, vertikalios tekstilinės ir horizontalios plastikinės žaliuzės iš tiesų labiausiai tinka biuro interjerui. Tačiau medinių žaliuzių namuose pakeisti negalėtų niekas – medis namams suteikia šilumos ir jaukumo, todėl tokios žaliuzės namuose atrodo tikrai skoningai. Daugiau.

Kokius langų dekoravimo elementus rinktis, nuspręsti tenka Jums patiems. Tačiau rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į jų paskirtį ir, žinoma, funkcionalumą. Tuomet liksite patenkinti savo sprendimu.

2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Populiariausias pasirinkimas - žaliuzės

Į ką atkreipiate dėmesį eidami pro pastatą? Taip, dauguma atsakys, jog į langus. Langai – tarsi pastato akys, juose atsispindi visas pastato grožis. Ir tai nėra naujų laikų išsigalvojimas, jau senų senovėje žmonės puošdavo savo langus, taip suteikdami pastatui tam tikro šarmo, gyvybingumo ar žaismingumo. Kalbėdami apie įmonės patalpas, visuomet turime kalbėti ne vien tik apie interjerą, tačiau taip pat ir apie eksterjerą. Paties pastato puošyba tikrai nėra įprastas dalykas, tačiau langų puošybai dėmesys tikrai turi būti skiriamas.

Langų puošybos elementų galėtume atrasti begalę: užuolaidos, romanetės, žaliuzės, „roletai“ – ir tai tik keletas įmanomų langų puošybos būdų. Tačiau akivaizdu, jog ne visi šie elementai tinka taip vadinamam ofisiniam stiliui. Dažniausiai pasirenkamas langų puošybos elementas yra žaliuzės. Kodėl? Būtent šis langų puošybos elementas suteikia įmonės interjerui solidumo, oficialumo. Žaliuzės puikiai atrodo tiek pastato viduje, tiek išorėje.

Plačiau: http://zaliuzeskaune.lt


Žinoma, įmonės žaliuzes renkasi ne vien dėl geros jų išvaizdos. Žaliuzės yra žymiai funkcionalesnės už kitus langų puošybos elementus. Daugiausiai laiko praleidžiame savo darbo kabinete, kur labai svarbus yra patalpos apšvietimas. Žaliuzių pagalba į patalpą patenkantį šviesos kiekį reguliuoti yra patogiausia.

Taigi, tampa akivaizdu, kodėl žaliuzės šiandien išlieka populiariausiu pasirinkimu – jos išvaizdžios, jų priežiūra nereikalauja jokio ypatingo dėmesio, o funkcionalumu žaliuzės pralenkia tiek „roletus“, tiek romanetes.

2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

Kaip apsaugoti namus nuo vagių?

Iš visų nusikaltimų dažniausiai pasitaikanti yra vagystė ar apiplėšimas. Jei apvagiami namai galite prarasti ne tik savo paslėptas santaupas, asmens dokumentus, kreditines korteles, tačiau taip pat ir visus vertingus namuose esančius daiktus, kai kuriais atvejais net ir baldus, drabužius bei kitus buities daiktus. Dėl tokių stambių vagysčių stipriai nukenčia piniginė, ir net jei vagys yra išaiškinami, tai kainuoja tikrai labai daug nervų. Tačiau Jūs patys galite užkirsti kelią šiam nusikaltimui. Kaip? Jums tereikia apsaugoti savo namus nuo „nepageidaujamų svečių“.

Šiandien siūlomos įvairiausios namų apsaugos priemonės – kai kurie siūlo diegti apsaugines sistemas: jei įsibrovus vagiui Jūsų nėra namuose įsijungia signalizacija, apie tai esate informuojamas trumpąja sms žinute, o tokį patį pranešimą gauna ir saugos tarnyba sauganti Jūsų būstą. Ar tai efektyvu? Apsaugos tarnybos į įvykio vietą geriausiu atveju atvyks per 10 min. Per šį laiką vagis jau bus spėjęs pasišalinti ir vargu ar pavyks jį sulaikyti.

Taigi, tai kas modernu ne visuomet yra ir efektyvu. Vienintelis kelias – neleisti vagims patekti į pastato vidų. Tik tokiu būdu būsite užtikrinti, jog nenukentės Jūsų turtas.

Čia pasitarnauti gali apsauginės žaliuzės – jos užtikrina pastato apsaugą, o kartu ir nėra tokios brangios kaip įvairios apsauginės sistemos. Apsauginės žaliuzės tinka tiek langams, tiek durims ar net garažo vartams ir yra montuojamos pastato išorėje. Žinotina, jog dažniausiai apsauginės žaliuzės yra gaminamos iš plieno arba aliuminio.

http://zaliuzeskaune.lt/apsaugines-zaliuzes-langines

Apsauginių žaliuzių apačioje siekiant montuojamas papildomas blokados mechanizmas, kuris neleidžia žaliuzių jėga pakelti aukštyn, taigi, įsilaužti į vidų tampa nepaprastai sunku. Vagys paprastai bijo sugaišti daug laiko šioms žaliuzėms išlaužti, kas dar labiau padidina pastato saugumą.