2010 m. liepos 7 d., trečiadienis

Sodybos užmiestyje interjeras

Ne paslaptis, jog tikrai nemaža dalis lietuvių vasaros savaitgaliais mėgsta ilsėtis savo sodyboje, esančioje užmiestyje ar kaime. Iš tiesų tai yra gana naujas lietuvių laisvalaikio praleidimo būdas. Ne taip jau seniai mieste gyvenantys žmonės pradėjo statytis sodybas užmiestyje, tam, kad kartais galėtų pabėgti nuo miesto šurmulio.

http://zaliuzeskaune.lt

Žinoma, kiekvienas tokią sodybą nori įrengti kuo jaukiau, tačiau galime pastebėti, jog kuriant interjerą čia vengiama modernaus stiliaus – netgi priešingai, stengiamasi, kad sodyba atrodytų kuo senoviškesnė. Įrenginėjamose sodybose paprastai vyrauja medinės detalės – medinės grindys, laiptai, baldai. Nenuostabu, jog mediena taip dažnai pasirenkama – medis namams suteikia jaukumo bei šilumos pojūtį.

Taigi, akivaizdu, jog medinės detalės čia vaidina labai svarbų vaidmenį. Būtent todėl ir sodybų langai dažniausiai yra puošiami medinėmis žaliuzėmis. Tokio tipo žaliuzės puikiau nei bet kuris kitas langų puošybos elementas prisiderina prie jau sukurto sodybos interjero. Pasirinkus tamsesnio nei sienų atspalvio žaliuzes, gausime iš tiesų nepriekaištingai atrodantį interjerą.

Langų puošybai sodyboje taip pat tinka ir romanetės. Romanetės šiais laikais taip pat gali būti gaminamos iš medžio audinio, o netgi ir pasirinkus paprastas romanetes, pritaikius jų spalvą, gausime tikrai gerą rezultatą.

Kodėl toks svarbus yra sodybos interjeras? Poilsis visuomet yra efektyvesnis, kuomet ilsimės savo mėgstamoje aplinkoje. Taigi, kodėl neįdėjus truputį pastangų ir nesukūrus paprasto, tačiau žavingo interjero savo sodybai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą