2010 m. liepos 14 d., trečiadienis

Nuo karčio vasarą gelbsti žaliuzės

Vasaros karštis kartais tampa ne tik džiaugsmu, tačiau neretai ima ir varginti. Ypač tada, kai karšta tampa ne tik lauke, tačiau ir patalpose. Kuomet temperatūra siekia +30 laipsnių karščio, o lauke nėra net menkiausio vėjelio, nebepadeda net atidaryti langai, patalpose tampa pragariškai karšta. Nuo karščio namuose dažniausiai gelbėja įvairūs langų dekoro elementai – pradedant užuolaidomis ir baigiant romanetėmis.

Vis dėlto, nei vienas langų dekoro elementas nėra toks funkcionalus kaip žaliuzės. Būtent žaliuzių pagalba galima efektyviausiai reguliuoti šviesos kiekį, patenkantį į patalpas – žaliuzes galima ne tik pakelti aukštyn ir nuleisti žemyn (kaip pavyzdžiui „roletus“), tačiau taip pat reguliuoti žaliuzių juostelių pasvirimo kampą, būtent dėl šios funkcijos žaliuzės yra tokios patrauklios.

Žaliuzių būna įvairiausių rūšių ir medžiagų, todėl jas nesunkiai galima pritaikyti bet kokiame interjere. Vertikalias tekstilines žaliuzes dažniausiai pasirenka įvairios įmonės, nes būtent ši žaliuzių rūšis geriausiai dera taip vadinamame „ofisiniame“ interjero stiliuje. Tuo tarpu medinės žaliuzės dažniausiai pasirenkamos namų ar sodybų dekoravimui. Medinės detalės, kaip žinome, suteikia patalpai jaukumo iš šilumos efektą, o be to yra ir labai modernus interjero akcentas. Tai tik kelios žaliuzių rūšys, yra ir daugybė kitų žaliuzių variantų – įvairių medžiagų, spalvų ir netgi raštų. Belieka tik išsirinkti sau tinkamiausias žaliuzes ir tikrai būsite patenkinti rezultatu – jos ne tik dailiai atrodys namų interjere, tačiau taip pat ir apsaugos namus nuo kaitrios vasaros saulės.

Plačiau: http://zaliuzeskaune.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą