2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Langai ir jūsų vaikų saugumas

Namuose žmonės jaučiasi saugūs, čia viskas atrodo pažįstama, atrodo, kad nieko blogo nutikti negali. Tiesa, daugiausia nelaimingų nutikimų įvyksta būtent namuose. Dažniausiai nukenčia vaikai. Vienas pavojingiausių daiktų jūsų namuose yra langai. Taigi, pasirūpinkite, kad jie mažiesiems namų gyventojams nebūtų grėsmė.

http://zaliuzeskaune.lt/roletai

Langų užtvaros. Tai maža dažnai iš plastiko ar metalo pagaminta tvorelė, kuri yra tvirtinama kambario viduje. Pertvaros dažniausiai būna išdėstomos horizontaliai, kartais vertikaliai. Pagrindinė šios apsauginės priemonės paskirtis – apsaugoti vaiką nuo iškritimo. Patariama pasirinkti brangesnes pertvaras, kurios esant reikalui gali būti nuimamos ar atidaromos. Tai gali tekti daryti, kai norėsite išvalyti langus ar pravėdinti kambarį, kuriame gyvena jūsų mažasis žmogus.

Taip pat dažnai matome panašias užtvaras namų su panoraminiais langais antruose ir aukštesniuose aukštuose. Šių užtvarų funckija yra panaši – apsaugoti nuo kritimo. Tiesa, auginant mažą vaiką tai nebus pakankamai gera apsauga.

Apsauginiai roletų priedai. 2001 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo nustatyta, kad neproporcingai daug nelaimingų atsitikimų įvyksta, kai maži vaikai žaidžia su roletais ir žaliuzėmis. Pasirodo roletų ir žaliuzių reguliavimo virvelės buvo vaikams lengvai pasiekiamos ir galėjo tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi. Vaikai galėjo tarp šių virvelių įsipainioti. Tiesa, ši bėda buvo greitai išspręsta ir nuo 2001 metų gaminimi roletai nekelia jokios grėsmės. Įsipainioti tarp roletų reguliavimo virvučių yra beveik neįmanoma.

Net jei jūsų žaliuzės ar roletai yra pirkti seniau, galite išvengti šių nelaimingų nutikimų nusipirkdami specialų mažą priedelį, kuris tvirtinasi prie reguliavimo virvutės. Kitas variantas patrumpinti šią virvutę arba ją užvynioti taip, kad vaikai negalėtų jos pasiekti.

Langų blokatoriai. Tai priemonė, kuri apriboja galimybę atidaryti langą. Langą, ant kurio pritaisytas blokatorius galėsite atidaryti ne daugiau, kaip 10 cm. Per tokį tarpą jūsų vaikas nei kažkas kitas tikrai nepralįs. Tiesa, tuomet reikia turėti planą, kaip jūsų šeima galėtų išsigelbėti gaisro atveju. Dažnai namų saugos planuose būna numatyta, kad būtų įmanoma išsigelbėti paliekant namą ar butą pro langą, todėl nepatariama užblokuoti visų namuose esančių langų.







1 komentaras:

  1. Kiek man žinoma, tai vagys bijo gražesnių namų, pilnai įrengtų namų, su užtrauktomis žaliuzėmis.

    AtsakytiPanaikinti