2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Apsauginės žaliuzės – paskirtis ir pritaikymas pastato eksterjere

Lietuvoje vis dar vyrauja nuomonė, jog apsauginės žaliuzės yra skirtos biurams, kavinėms, restoranams bei kitiems viešosios paskirties pastatams. Toks stereotipas vyrauja tikriausia dėl paties apsauginių žaliuzių pavadinimo. Daugelis yra linkę galvoti, jog pagrindinė šių žaliuzių funkcija yra apsaugoti pastatą nuo nepageidaujamų svečių – trumpai tariant, įsilaužėlių. Apsauginės žaliuzės atlieka šią funkciją, tačiau tai nėra pagrindinė ir vienintelė jų paskirtis.

Dažniausiai, apsauginės žaliuzės pasirenkamos siekiant sumažinti patalpų vėsinimo ir šildymo išlaidas – nuleidus šias žaliuzes, patalpa uždaroma aklinai, šaltis į patalpą neprasiskverbia, o čia susikaupusi šilumą nepatenka į lauką.

Apsauginės žaliuzės yra naudojamos ir kaip eksterjero puošybos elementas. Galbūt Lietuvoje toks šių žaliuzių naudojimo būdas dar nėra paplitęs, tačiau daugelyje Vakarų Europos valstybių, šios žaliuzės yra pasirenkamos būtent dėl dekoratyviosios jų paskirties.Plačiau.

Eksterjeras apskritai yra labai svarbus, kuriant bendrą namų erdvę – kuo labiau pastato eksterjeras dera su patalpų vidumi, tuo skoningiau atrodo bendras pastato vaizdas. Pastato išorė gali labai daug pasakyti apie patį pastatą – pabrėžti jo oficialumą, sukurti modernumo įspūdį ar tiesiog prisidėti prie namo jaukumo ir šilumos įvaizdžio.



Jei norite sukurti modernaus namo eksterjerą – apsauginės žaliuzės tikrai puikiai jame įsikomponuos. Kaip jau minėta, jos tinka ir daugeliui oficialių (viešąją paskirtį turinčių) pastatų – kavinėms, restoranams, ofisams ir pan.

2010 m. rugsėjo 23 d., ketvirtadienis

Apsauginių žaliuzių paskirtis

Išgirdę pavadinimą apsauginės žaliuzės, turbūt pirmiausiai pagalvojame apie tai, jog tai žaliuzės, kurios apsaugo namus ar kitas patalpas nuo įsibrovėlių. Taip, apsauginės žaliuzės tikrai atlieka šią funkciją (ir tai atlieka geriau nei kiti langų puošybos elementai) – vagys paprastai nesivargina laužti apsauginių žaliuzių, bijodami, jog sugaiš per daug laiko. Jei renkatės tokias žaliuzės vien tik norėdami apsaugoti namus nuo įsibrovėlių, privalote žinoti, jog jos kaip ir nemažai kitų apsaugos sistemų negarantuoja visiško saugumo. Jei norite apsaugoti namus nuo ilgapirščių, turėtumėte derinti kelias apsaugines sistemas (pvz. signalizaciją ir apsaugines žaliuzes).

http://zaliuzeskaune.lt/apsaugines-zaliuzes-langines

Taigi – apsauga nuo nepageidaujamų „svečių“ nėra pagrindinė ir tuo labiau vienintelė apsauginių žaliuzių paskirtis.

Kaip ir kiti langų puošybos elementai (roletai, užuolaidos, romanetės ir pan.) apsauginės žaliuzės skritos apsaugoti patalpas nuo nepageidaujamų pašalinių žvilgsnių. Nuleidus šias žaliuzes, patalpa yra aklinai uždaroma ir niekas iš lauko nebegali stebėti, kas vyksta viduje.

Apsauginės žaliuzės taip pat dažnai pasirenkamos norint sumažinti patalpų šildymo bei vėsinimo kaštus. Žiemos metu į patalpą nuolat skverbiasi šaltas oras iš lauko, o į lauką „išeina“ šiluma iš namų. Apsauginės žaliuzės sulaiko šilumą patalpoje ir neleidžia prasiskverbti šalčiui, taigi šildymo išlaidos automatiškai sumažėja.

Šias žaliuzes tikslingiausia montuoti ant langų, durų bei (jei yra poreikis) ant garažo vartų. Ši lagnų puošybos bei apsaugos detalė yra paprastai yra gaminama iš plieno bei aliuminio.

2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

Langų dekoro elementai

Namai užima svarbiausią vietą mūsų gyvenime. Čia grįžtame po sunkios darbo dienos ieškodami poilsio ir ramybės, čia miegame, leidžiame savo laisvalaikį. Namai turi būti tokie, kad į juos norėtųsi grįžti – nesvarbu kokį interjero stilių pasirinksite savo namams, svarbiausia, jog juose Jums patiems būtų gera. Išsamiau.

Kas kuria namų jaukumą? Net ir mažiausios ir rodytųsi nepastebimos interjero detalės, akcentai prisideda prie bendro namų vaizdo. Viena svarbiausių interjero detalių – tai langų puošybos elementai : žaliuzės, romanetės, „roletai“ (ritininės žaliuzės) ar užuolaidos.

Žaliuzės yra pats praktiškiausias langų dekoravimo elementas. Jos nereikalauja tiek daug priežiūros kaip užuolaidos, kurias reguliariai reikia skalbti. Žaliuzes užtenka kartą į kelias savaites nuvalyti drėgnu skudurėliu.

Ši interjero detalė yra bene universaliausia – žaliuzės gali kabėti tiek virtuvėje, tiek miegamajame kambaryje, tiek ir svetainėje.



Visuomenėje vis dar vyrauja stereotipas, jog žaliuzės labiausiai tinka biuro patalpose. Vertikalios žaliuzės tikrai dažnai pasirenkamos kuriant biuro interjerą, tačiau dažniau ne dėl jų išvaizdos, bet dėl funkcionalumo. Žaliuzių pagalba labai lengva reguliuoti šviesos, patenkančios į patalpą, kiekį. Tačiau žaliuzių yra įvairiausių rūšių ir spalvų, tad jas labai lengva pritaikyti bet kokio stiliaus interjere.

Itin mėgstamos šiandien yra medinės žaliuzės. Medinės detalės interjere suteikia namams savito šarmo ir jaukumo. Medinės žaliuzės dažniausiai pasirenkamos miegamajam kambariui. Taip pat sparčiai populiarėja ir vertikalios tekstilinės žaliuzės. Šios žaliuzės dažniausiai papuošia namų svetainę.

2010 m. rugsėjo 9 d., ketvirtadienis

Kaip išsirinkti langų puošybos elementus?

Langų puošybos elementai yra viena svarbiausių namų interjero detalių, tad tikrai neveltui jiems skiriama tiek daug dėmesio. Tačiau „lango rūbas“ turi atlikti ne vien dekoratyviąją estetinę paskirtį. Jis turi būti praktiškas bei atlikti savo funkciją.

Langų dekoravimo elementų yra daugybė. Pradedant užuolaidomis ir baigiant žaliuzėmis, romanetėmis ar šiandien itin pamėgtais „roletais“. Tad išsirinkti iš tokios gausios jų pasiūlos yra nelengva. Renkantis langų puošybos elementus pirmiausiai reikėtų atsižvelgti į savo poreikius.

Jei saugote savo privatumą ir norite apsaugoti namus nuo pašalinių žvilgsnių, rinkitės žaliuzes. Žaliuzės yra pats funkcionaliausias langų puošybos elementas, jų dėka galima lengvai reguliuoti šviesos, patenkančios į patalpą, kiekį. Žaliuzės puikiai tiks tiek moderniame, tiek klasikinio stiliaus interjere. Puiki išeitis yra ir apsauginės žaliuzės, montuojamos pastato išorėje. Šios žaliuzės ne tik atlieka papildomą apsauginę funkciją, tačiau taip pat ir sugeria iš aplinkos sklindantį triukšmą.

Kitas langų puošybos elementas – „roletai“. Šiandien jie itin dažnai pasirenkami modernaus ir minimalistinio stiliaus interjere. „Roletai“ yra kiek mažiau funkcionalūs nei žaliuzės, tačiau jų pagalba šviesos kiekį patalpoje reguliuoti taip pat galima nesunkiai.

http://zaliuzeskaune.lt/roletai

Jei Jums nerūpi langų puošybos elementų funkcionalumas ir pagrindine jų paskirtimi laikote dekoratyvumą – galite drąsiai rinktis užuolaidas. Dieninės užuolaidos gaminamos iš plono, permatomo audinio, todėl gerai praleidžia dienos šviesą.

2010 m. rugsėjo 1 d., trečiadienis

Langų „rūbai“ – funkcionalumas ir dekoratyvumas

Visi trokštame, jog mūsų namai būtų jaukūs ir į juos norėtųsi grįžti. Būtent todėl tiek daug dėmesio yra skiriama namų interjerui. Kalbant apie interjerą verta žinoti, jog langų dekoravimas yra svarbi jo dalis.

Langų dekoravimas gali būti dvejopas – dekoratyvinis ir funkcionalusis. Jei pirkdami langų puošybos elementus, siekiate tik suteikti namams daugiau šarmo, pabrėžti pasirinktą interjero stilių – tuomet jums neturėtų rūpėti funkcionalumas ir turėtumėte rinktis grynai dekoratyviuosius langų dekoro elementus. Tačiau jei langų puošybos elementus perkate norėdami apsaugoti namus nuo pašalinių žvilgsnių, norite reguliuoti šviesos, patenkančios į kambarį, kiekį – tuomet rinkitės kuo funkcionalesnius langų dekoravimo elementus.

Kokie langų „rūbai“ yra funkcionaliausi? Pačiu funkcionaliausiu langų uždangalu yra laikomos žaliuzės. Jų pagalba galima lengvai reguliuoti šviesos, patenkančios į patalpas, kiekį. Žaliuzių dėka, namai yra apsaugomi nuo nepageidaujamų žvilgsnių iš gatvės. Žaliuzės namuose gali tarnauti ir kaip estetinis elementas (šiuo atveju funkcionalumas yra derinamas su estetika). Vienas savičiausių variantų – medinės žaliuzės. Jos ne tik puikiai atlieka savo funkcijas, tačiau taip pat suteikia namams daugiau jaukumo ir šilumos. Tokias žaliuzes paprastai renkasi natūralių medžiagų mėgėjai.

Daugiau: http://zaliuzeskaune.lt

Kitas mėgstamas langų „rūbas“ – „roletai“. Nors jie ne tokie funkcionalūs kaip žaliuzės, namų interjere atrodo tikrai ne ką prasčiau. Šis langų puošybos elementas paprastai pasirenkamas kuriant modernų ir minimalistinį namų interjerą. Tuo tarpu mėgstantiems tradicinę tvarką ir norintiems sukurti klasikinio stiliaus interjerą labiausiai patiks užuolaidos.